Mobilne przysmaki

 



  • Ponad dwadzieścia mobilnych punktów gastronomicznych zaparkuje na bytomskim Rynku




  • Na poszukiwania swoich ulubionych smaków można się wybrać już 30 czerwca




  • W menu hamburgery i hot dogi, ale też bardziej wyrafinowane, autorskie potrawy



 

Ponad dwadzieścia mobilnych punktów gastronomicznych zaparkuje już w najbliższy weekend na bytomskim Rynku. Na poszukiwania swoich ulubionych smaków można się wybrać już w piątek, 30 czerwca, od 12.00.

Mobilne punkty gastronomiczne, tak popularne w Stanach Zjednoczonych, skąd wzięły swój początek, stały się powszechne także w Europie. Trzeba zaznaczyć, że w menu serwowanym przez kucharzy food trucków są już nie tylko hamburgery czy hot dogi, ale też bardziej wyrafinowane, autorskie potrawy. Nic dziwnego, bo klienci korzystający z ofert licznych mobilnych punktów gastronomicznych liczą na to, że dania będą wykonane ze zdrowych, świeżych i smacznych składników.

Oferta mobilnych kuchni została więc tak opracowana, by każdy znalazł coś dla siebie. Od piątku do niedzieli będzie można spróbować burgerów, żeberek, steków, zapiekanek, dań kuchni włoskiej, w której króluje pizza i makarony. Wśród food trucków znajdą się też takie, których menu z pewnością przypadnie do gustu wegetarianom i miłośnikom łakoci.

Mobilne kuchnie będą serwowały jedzenie od godz. 12.00 do 22.00. Szczegóły są dostępne na fanpage’u na Facebooku.

Źródło: Informacja przesłana przez samorząd