Spotkanie z Magdaleną Cielengą-Wiaterek

 



  • Magdalena Cielenga-Wiaterek spotka się w Gliwicach z miłośnikami zdrowej kuchni




  • Zdradzi przepisy na smakowita zieleninę 11 kwietnia w Stacji Artystycznej Rynek




  • Swoimi pomysłami na ciekawe potrawy od kilku lat dzieli się na blogu



 

Jarmuż, szpinak, kasza jaglana, buraki – brzmi smakowicie? Te i inne produkty królują w kuchni Magdaleny Cielengi-Wiaterek, która spotka się z miłośnikami zdrowej kuchni 11 kwietnia w Stacji Artystycznej Rynek.

Jaka jest kuchnia Zieleniny? Przede wszystkim wegetariańska, sezonowa i lokalna. Poza warzywami i owocami, które królują w jej kuchni, Magdalena Cielenga-Wiaterek używa różnych rodzajów kasz i orzechów. Podczas spotkania z cyklu „Literatura na Stacji” będzie można znaleźć niejedną inspirację na pyszne i zdrowe potrawy wielkanocne.

Magdalena Cielenga-Wiaterek z wykształcenia jest prawniczką, jednak jej największą pasją jest gotowanie. Swoimi pomysłami na ciekawe potrawy od kilku lat dzieli się na blogu zielenina.cooking. Gliwczanka jest też autorką świetnie przyjętych książek kucharskich – „Zielenina na talerzu” i „Zielenina bez glutenu”. Założyła także Fundację Maszkety, popularyzującą kulturę i kulinaria śląskie. Za swoją działalność fundacja otrzymała tytuł Debiutu Roku 2015 w konkursie Liderzy Społeczni Gliwic, organizowanym przez prezydenta Gliwic.

Spotkanie rozpocznie się o godz. 18.00 w Stacji Artystycznej Rynek (Rynek 4–5).

Źródło: Informacja przesłana przez samorząd